Ποιοι παράγοντες συνδέονται με σοβαρή νόσηση παιδιών από Covid-19 – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Η νόσος COVID-19, γενικά προκαλεί ελαφρά νόσηση στα παιδιά, με το 8% αυτών να χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, αναφέρει έρευνα στο The Lancet Child & Adolescent Health.

Ο Florian Götzinger, του National Reference Center for Childhood Tuberculosis στη Βιέννη, πραγματοποίησε έρευνα με 582 συμμετέχοντες, 18 ετών ή νεότερους, με επιβεβαιωμένη  σοβαρή λοίμωξη από τον SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι 48 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ, 25 μηχανικό αερισμό, 19 Ινότροπη υποστήριξη και 1 εξωσωματική οξυγόνωση μέσω μεμβράνης.

Ανάλυση έδειξε ότι παράγοντες που συνδέονταν σημαντικά με τη νοσηλεία σε ΜΕΘ ήταν η μικρότερη του ενός μηνός ηλικία, το αρσενικό φύλο, οι προϋπάρχουσες παθήσεις και η παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού.

Η υδροξυχλωροκίνη ήταν το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο φάρμακο με αντιική ιδιότητα, ακολουθούμενη από τα remdesivir, lopinavir-ritonavir, και oseltamivir.

Στο τέλος της έρευνας 4 παιδιά πεθάναν, 578 ζούσαν και 25 είχαν ακόμα συμπτώματα ή χρειάζονταν αναπνευστική υποστήριξη.

Αν και η COVID-19 επηρεάζει τα παιδιά λιγότερο σοβαρά από τους ενηλίκους, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν σοβαρά περιστατικά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όσοι είχαν προϋπάρχουσες ποθήσεις και παιδιά κάτω του ενός έτους ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ,δήλωσε ο Götzinger.

 

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο