“Ποιοτικές εκδηλώσεις” για τα 200 χρόνια της Επανάστασης σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Ποιοτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 προγραμματίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας: “Το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, πρόεδρο της Επιτροπής για τη διοργάνωση του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση των Ελλήνων το 1821.

“Προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, ντοκιμαντέρ, εκδόσεις, συνέδρια, συναυλίες με παραδοσιακά τραγούδια και επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία” σημείωσε μετά τη συνάντηση ο Π. Νίκας, ο οποίος γνωστοποίησε επίσης ότι στο συγκεκριμένο πλαίσιο θα υλοποιηθεί και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα αποσκοπεί στην ενημέρωση των μαθητών, μέσω επισκέψεών τους σε όλους τους ιστορικούς τόπους, τη δαπάνη για τις οποίες θα καλύπτει η Περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι θα ακούει “με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων, η οποία αποδεικνύεται ότι παράγει σοβαρό έργο” όπως τόνισε.

Τέλος, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται λογότυπο για τον εορτασμό, όπως και ειδική ιστοσελίδα -που θα βρίσκεται σε σύνδεση με την κεντρική σελίδα της Περιφέρειας-, στην οποία εκτός από την προβολή και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα γίνεται παρουσίαση όλων των ιστορικών τόπων, η ανάλυση της σημασίας τους, καθώς και οι ήρωες που έδρασαν σε αυτούς”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο