“Πολιτική συναλλαγή” Νίκα – Δέδε βλέπει ο ΤατούληςΓια “πολιτική συναλλαγή” κατηγορεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Νέοι Δρόμοι” Γιώργο Δέδε, η παράταξη του Πέτρου Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος”.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο κ. Νίκας, συνεργαζόμενος με τον κ. Δέδε ακυρώνει την απλή αναλογική και ζητεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν γνωρίζει για τη συνεργασία.
Η ανακοίνωση της “Νέας Πελοποννήσου” έγινε με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο κ. Νίκας εισηγήθηκε η Περιφέρεια μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας “Πελοπόννησος Α.Ε.”, να καταθέσει πρόταση ύψους σχεδόν 5 εκ. ευρώ σχετικά με την ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. “Πελοπόννησος 2014-2020”. Πρόταση που, κατά την παράταξη του κ. Τατούλη, θα είναι ανταγωνιστική στην πρόταση που κατέθεσαν τα πέντε Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, με leader το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Αρνούμενη να δεχθεί τη συνεργασία Νίκα – Δέδε για ένα σημαντικό θέμα της Περιφέρειας, η παράταξη του κ. Τατούλη ισχυρίζεται ότι “με «δούρειο ίππο» τον Γιώργο Δέδε και την παράταξή του, για μια ακόμη φορά ο κ. Νίκας, με οριακή πλειοψηφία, με δεδομένο ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση, συνεχίζει μια πολιτική πρακτική πέρα και έξω από κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου”.
Μάλιστα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου, υποστηρίζει πως “τα γραμμάτια της «πολιτικής συναλλαγής» που εξοφλεί ο κ. Νίκας τα πληρώνουν δυστυχώς ακριβά οι πολίτες της Πελοποννήσου. Με την οριακή πλειοψηφία που του δίνει ο κ. Δέδες, ο κ. Νίκας ευτελίζει το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου ακυρώνοντας την απλή αναλογική και την ετυμηγορία των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Μετά τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, ο κ. Δέδες και η παράταξή του ψήφισαν ακόμα και την πρόταση του κ. Νίκα, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον του επιχειρηματικού κόσμου και των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου”.
Και ζητώντας από τον Αλ. Τσίπρα να τραβήξει το αυτί του Γ. Δέδε, η παράταξη Τατούλη ρωτάει: “Η πολιτική συνεργασία του κ. Δέδε με τον γαλάζιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη, είναι γνωστή στο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορείτε να μας απαντήσετε εσείς κ. Τσίπρα;”.
Τερματίζοντάς το, ως υστερόγραφο αναφέρει πως “οι σπάνιες αντιπολιτευτικές-αντικυβερνητικές… εκλάμψεις του κ. Δέδε είναι απλά μια προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του «πολιτικού εγκλήματος»”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο