Πορτογάλοι συγγραφείς συνεργάζονται σε ένα μυθιστόρημα της καραντίναςΈνα σπονδυλωτό μυθιστόρημα γράφουν στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού περισσότεροι από 40 Πορτογάλοι συγγραφείς, αναλαμβάνοντας ο καθένας να γράψει μέσα σε 24 ώρες το επόμενο κεφάλαιο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον προηγούμενο.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη βραβευμένη συγγραφέα Ana Margarida de Carvalho και σύντομα ανταποκρίθηκαν δεκάδες συγγραφείς. Η ιστορία ξεκίνησε με μια ομάδα επιστημόνων που προσπαθούν να βρουν τη θεραπεία για έναν ιό, ο οποίος έχει προκαλέσει πανδημία.

«Για μας, το να κάνουμε απλώς βαθούλωμα στους καναπέδες μας δεν ήταν αρκετό», αναφέρουν οι συμμετέχοντες συγγραφείς σε κοινή τους δήλωση, προσθέτοντας: «Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ακόμα εδώ, σε επαφή με το κοινό. Δουλεύουμε χωρίς δίχτυ ασφαλείας, χωρίς χρόνο για διορθώσεις, επιμέλεια, περισυλλογή… Για την ώρα, θέλουμε να προσφέρουμε μια διέξοδο προς την έμπνευση. Και μια μέρα, μόλις τελειώσει αυτή η πανδημία, να επιστρέψουμε στην ελεύθερη έμπνευση. Όταν ο κόσμος ξανανοίξει, θα είμαστε εδώ να σας υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, το εν λόγω εγχείρημα αποκτά πλέον διεθνείς προεκτάσεις, καθώς μεταφράζεται στα ιταλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ολλανδικά, σύντομα και στα αγγλικά.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο