ΠΟΥ: Να φοράτε μάσκες και στο εορταστικό τραπέζι – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις

ΠΟΥ: Να φοράτε μάσκες και στο εορταστικό τραπέζι - Επιστήμη & Ζωή - Ειδήσεις

[ad_1]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τους Ευρωπαίους να φορούν μάσκες κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων.

Σημειώνει ότι η Ευρώπη είναι σε υψηλό κίνδυνο για νέο κύμα λοιμώξεων από κορωνοιό στην αρχή του 2021, καθώς η μετάδοση του κορωνοϊού παραμένει  υψηλή.

Ο ΠΟΥ σημειώνει ότι η μαζική αύξηση των συγκεντρώσεων οικογενειών και φίλων στην Ευρώπη κατά την περίοδο των εορτών φέρει σημαντικό κίνδυνο αύξησης της μετάδοσης της Covid-19.

Προέτρεψε τους ανθρώπους και τις οικογένειες να αναλάβουν την ευθύνη τους για την πρόληψη ακόμα  μιας ανόδου περιστατικών.

Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις θα πρέπει να γίνονται σε εξωτερικό χώρο αν είναι εφικτό και αν γίνουν σε εσωτερικό θα πρέπει οι συμμετέχοντες να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο να φοράτε μάσκες και να κρατάτε αποστάσεις όταν είστε με φίλους και την οικογένεια, σημειώνει ο ΠΟΥ,  αλλά αυτό συμβάλλει σημαντικά στο να μείνουν όλοι  ασφαλείς και υγιείς.

Ο ΠΟΥ, επίσης προτρέπει τους ανθρώπους να αποφεύγουν τα ΜΜΜ και υποδεικνύει οι χώρες με χιονοδρομικά κέντρα να λάβουν μέτρα ώστε να τα προσαρμόσουν έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τη χιονοδρομική περίοδο.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις