‘’Πράσινο φως’’ από τον FDA στο Avelumab – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


‘’Πράσινο φως’’ έλαβε από τον FDA το  Avelumab της Pfizer και της Merck KGaA που αφορά ασθενείς με ουροθηλιακό καρκίνωμα οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει έναν αρχικό γύρο χημειοθεραπείας και δεν έχουν δει πρόοδο στην αντιμετώπιση της νόσου. Γεγονός που το καθιστά φάρμακο πρώτης γραμμής στην ανοσο-ογκολογία στην κατηγορία PD-1 / PD-L1  με ένα προβάδισμα στην ένδειξη.

Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής αποτελεί απόρροια των δεδομένων που ανακοινώθηκαν στα τέλη Μαΐου στην ετήσια συνάντηση της ASCO, δείχνοντας ότι το Avelumab θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου των ασθενών κατά 31% σε σύγκριση με την καλύτερη υποστηρικτική φροντίδα που είχαν. Οι ασθενείς με το φάρμακο έζησαν κατά μέσο όρο 21,4 μήνες, δίνοντάς τους -το φάρμακο- ένα επιπρόσθετο χρόνο ζωής επτά-μηνών. 

Το σκεύασμα θα είναι θεραπεία πρώτης γραμμής μόνο για το ουροθηλιακό καρκίνωμα  και όχι για τις υπόλοιπες ενδείξεις του. Διαθέτει εγκρίσεις για το καρκίνωμα των κυττάρων Merkel και τον καρκίνο των νεφρών, αλλά  σε αυτές τις θεραπευτικές κατηγορίες αντιμετωπίζει το pembrolizumab της Merck (και στις δύο), καθώς και το Nivolumab της Bristol Myers Squibb  για τον καρκίνο των νεφρών.

Πηγές: Fiercepharma

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος

Τα 7 είναι εισαγόμενα, τα 10 από την Ξάνθη, 2 από την Καστοριά, 2 από τη Ροδόπη, 3 από τη Δράμα, 1 από την Κοζάνη, 2 από τη Λάρισα και 1 από την Αττική…. Περισσότερα »

Στο 0,2 ο δείκτης R 0 μετάδοσης κορωνοϊού στην ΕλλάδαΣτο 0,2 ο δείκτης R 0 μετάδοσης κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τι αναφέρεται στην έκθεση για τα εισαγόμενα κρούσματα και τον αριθμό των τεστ για διάγνωση νέων λοιμώξεων από τον ιό…. Περισσότερα »

Το "ηλεκτρονικό εισιτήριο" για ραντεβού στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥΤο “ηλεκτρονικό εισιτήριο” για ραντεβού στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Αναλυτικές οδηγίες για το νέο σύστημα του Οργανισμού, με το οποίο επιχειρείται να μειωθούν οι αναμονές και η ταλαιπωρία για προμήθεια φαρμάκων υψηλού … Περισσότερα »

Θετικά αποτελέσματα από το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊούΘετικά αποτελέσματα από το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Προκάλεσε ανοσολογική απόκριση σε αριθμό ασθενών και πυρετό, όταν χορηγήθηκε σε υψηλή δοσολογία…. Περισσότερα »

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο