Προγραμματική σύμβαση για αποκατάσταση Πύργου Κουμουνδούρου

[ad_1]

Προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του Πύργου Κουμουνδούρου υπέγραψαν χθες η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο εγκαταλειμμένος πύργος βρίσκεται στον Δήμο Δυτικής Μάνης, στον κάμπο της Αβίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η προγραμματική σύμβαση προβλέπει την εκπόνηση μελέτης από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, προκειμένου το έργο ακολούθως να μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Παράλληλα υπεγράφη προγραμματική σύμβαση ύψους 650.000 ευρώ, προκειμένου να συμπληρωθούν οι υφιστάμενες υποδομές πυροπροστασίας στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που έχει αποκατασταθεί.
Η κ. Μενδώνη δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον κ. Νίκα, για την παρουσία του εδώ. Είχαμε μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε πού βρισκόμαστε με τις εντάξεις των έργων ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, τα οποία είχαμε συζητήσει και συνεννοηθεί στην τελευταία επίσκεψή μας στην Τρίπολη. Όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και μία σειρά έργων, πολύ σημαντικών για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου, εντάσσονται πλέον στο ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς ο περιφερειάρχης έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στα έργα Πολιτισμού».
Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας σημείωσε: «Χαίρομαι πάντοτε για τη συνεργασία που έχω με την κ. Μενδώνη. Έρχομαι πολλά χρόνια στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ποτέ δεν είχα τόσο καλή συνεργασία με τους εκάστοτε υπουργούς. Σήμερα ολοκληρώσαμε ενέργειες οι οποίες αφορούν αρχαιολογικούς χώρους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Λύσαμε το μεγάλο θέμα πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και συζητήσαμε τις εντάξεις νέων έργων -γύρω στα δέκα- στην περιφέρειά μας, που θα δημοσιευτούν τις προσεχείς ημέρες».[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο