Προσδιορισμός των προτεραιοτήτων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι του SARS-CoV-2 – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις

Προσδιορισμός των προτεραιοτήτων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι του SARS-CoV-2 - Επιστήμη & Ζωή - Ειδήσεις

[ad_1]

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τις σχετικές συστάσεις. Καθώς η παροχή των εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2 στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται αρχικά να είναι περιορισμένη, το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) προτείνει να διατεθούν οι αρχικές προμήθειες εμβολίου COVID-19 στο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και στους ενοίκους των μονάδων μακροχρόνιας φροντίδας. Το CDC υπέβαλε αυτή τη σύσταση στις 3 Δεκεμβρίου 2020 και βασίστηκε σε υποδείξεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρακτικών Ανοσοποίησης (ACIP), που απαρτίζεται από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων ιατρικής και δημόσιας υγείας.

Στόχοι των προτάσεων είναι:

Η μείωση όσο το δυνατόν περισσότερο των θανάτων και των σοβαρών νοσηλειών.
Η διατήρηση της λειτουργίας της κοινωνίας.
Η μείωση της επιπρόσθετης επιβάρυνσης  από τη νόσο σε άτομα που αντιμετωπίζουν ήδη ανισότητες.
Το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνει όλα τα αμειβόμενα και μη αμειβόμενα άτομα που υπηρετούν σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης και έχουν πιθανότητα άμεσης ή έμμεσης έκθεσης σε ασθενείς ή μολυσματικά υλικά.

Οι ένοικοι των μονάδων μακροχρόνιας περίθαλψης ορίζονται ως οι ενήλικες που ζουν σε εγκαταστάσεις που παρέχουν μια ποικιλία υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής και προσωπικής φροντίδας, σε άτομα που δεν μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα.

Η πρόθεση είναι να μπορούν όλοι να εμβολιαστούν με ευκολία μόλις διατεθούν μεγάλες ποσότητες εμβολίου. Με την αύξηση της διαθεσιμότητας των εμβολίων, η ACIP θα ανανεώνει τις συστάσεις εμβολιασμού ώστε να περιλαμβάνουν περισσότερες ομάδες πληθυσμού.

 

 

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις