Προσφορά από την Alpha Bank των εκδόσεων «Θεόφιλος» και «Les Peintures de Yannis Ritsos»Η Alpha Bank προσφέρει τις εκδόσεις «Θεόφιλος» (ελληνική και αγγλική έκδοση) και «Les Peintures de Yannis Ritsos» (γαλλική έκδοση) με έκπτωση 40% (19,20 Ευρώ και 15,00 Ευρώ αντίστοιχα) καθ’ όλη τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.

Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1868 και πέθανε στην Αθήνα το 1934, είναι ένας γνήσιος λαϊκός αυτοδίδακτος ζωγράφος. Στη συγκεκριμένη Έκδοση ο Γιάννης Τσαρούχης παρουσιάζει πάνω από 300 έργα του Θεόφιλου και προσπαθεί να ερμηνεύσει τη ζωγραφική του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Mυτιληναίος ζωγράφος «δεν ζωγραφίζει τα πράγματα, μα τον ενθουσιασμό που του έδωσαν». Η ελληνική φύση και η ελληνική ιστορία γοητεύουν και εμπνέουν τον λαϊκό καλλιτέχνη, ο οποίος αποδίδει τα θέματα που τον συγκινούν με σπάνια ευαισθησία, με μία δική του τεχνική και με απαράμιλλο χρωματικό πλούτο.

Το βιβλίο «Les Peintures de Yannis Ritsos» περιγράφει τη λιγότερο γνωστή δράση του Γιάννη Ρίτσου στη ζωγραφική. Μετά από ένα εισαγωγικό κείμενο του ιδίου, εικονίζονται τα έργα του που είναι ζωγραφισμένα πάνω σε πέτρες της θάλασσας και σε ρίζες φυτών, οι υδατογραφίες, οι μονοτυπίες και τα σχέδια. Πρόκειται για ένα λεύκωμα το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εικαστικά έργα του Ρίτσου, που παρουσιάζονται σε τρεις ενότητες: α) Πέτρες, β) Ρίζες και γ) Ζωγραφιές (ακουαρέλες, τέμπερες, μονοτυπίες).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τις Εκδόσεις είτε επισκεπτόμενοι τον πολιτιστικό χώρο της Τράπεζας
«ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, ΑΘΗΝΑ) ή το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop είτε κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου
210 326 2440 και 210 326 2446.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο