Προσωρινός μειοδότης για ανάπλαση της ΝαυρίνουΠροσωρινό μειοδότη την εταιρεία PPS Square Τεχνική ΙΚΕ με έκπτωση 51,21%, για το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου (α’ φάση) από Φαρών έως Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, ανέδειξε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος ζήτησε να δοθεί η απαραίτητη προσοχή και να είμαστε αυστηροί κατά την κατασκευή.
Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης παρατήρησε ότι μ’ αυτόν τον ανάδοχο θα συνεργαστούμε και η συνεργασία θα είναι σύμφωνα με τους νόμους.
Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν γιατί η εταιρεία PPS Square Τεχνική ΙΚΕ είχε αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης με έκπτωση 63,15%, για το έργο ανάπλασης του δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κλπ. και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου), προϋπολογισμού 644.000 ευρώ, αλλά δεν δέχθηκε να ανανεώσει την οικονομική της προσφορά και αναδείχθηκε ανάδοχος ο δεύτερος μειοδότης με έκπτωση 43,84%.
Το έργο της Ναυαρίνου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Με την ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου (α’ φάση) από Φαρών έως Ακρίτα, προβλέπονται: Η μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος της Ναυαρίνου (προς την Ανατολική Παραλία, με τη δημιουργία μιας λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,80 μέτρα. Λίγο πιο νότια δημιουργείται μια ουδέτερη ζώνη – λωρίδα πλάτους περίπου 1 μέτρου μεταξύ του προτεινόμενου δρόμου και του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου, για το διαχωρισμό των αξόνων κυκλοφορίας ποδηλάτων και οχημάτων. Προβλέπεται και η διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου σε βάρος του υφιστάμενου δρόμου κατά 4 περίπου μέτρα, με ταυτόχρονη κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσυκλετών και τη δημιουργία μόνο θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας. Θέσεις στάθμευσης μηχανών δημιουργούνται μόνο στις κάθετες προς τη Ναυαρίνου οδούς, Μαιζώνος και Βύρωνος και μέχρι το ύψος της οδού Σανταρόζα. Για την κυκλοφορία των οχημάτων και την αστική συγκοινωνία, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται δια μέσου της οδού Ακρίτα και στη συνέχεια την οδό Κρήτης.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο