Πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα στις πανελλαδικές – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Προαιρετική είναι η χρήση μάσκας για όσους συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης..

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε Κοινή Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, η οποία παρατίθεται πιο κάτω.

Με την απόφαση καθορίζεται πως ο τρόπος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, γραπτών ή προφορικών είναι ο εξής:

O πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά, μεριμνούν ώστε:

  • Σε κάθε αίθουσα εξέτασης να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.
  • Στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων είναι προαιρετική.

Για τους εκπαιδευτικούς – επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου, που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Ανεμιστήρες

Στην απόφαση ορίζεται πως απαγορεύονται οι ανεμιστήρες, καθώς και το ότι πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τα εξής:

  • Τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και, όπου δεν είναι δυνατό αυτό, τη χρήση κλιματιστικών, σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.
  • Την απαγόρευση χρήσης ανεμιστήρων.
  • Την αποφυγή συγχρωτισμού.
  • Την τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
  • Την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Την απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων των εξεταστικών κέντρων κατά το διάστημα διενέργειας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Επιπλέον Πληροφορίες

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο