Πύργος: Δύο συλλήψεις για απόπειρα αρπαγής 14χρονου


Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου ήρθε στο φως στην Ηλεία, λίγες μέρες μετά την υπόθεση της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη.Τη φορά αυτή συνελήφθησαν, το απόγευμα της Πέμπτης στον Πύργο, δύο άντρες, αλλοδαποί.

Προηγήθηκε καταγγελία 14χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία, χθες το απόγευμα στον Πύργο, τη στιγμή που κινούνταν πεζός, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα, χωρίς ωστόσο να πειστεί ο ανήλικος.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Υπηρεσιών της Ήλιδας να εντοπίσουν στην Αμαλιάδα αλλοδαπό άνδρα με όχημα τύπου βαν κι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου να εντοπίσουν τον δεύτερο αλλοδαπό άνδρα στην κατοικία του.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν και στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, με δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Ειδικές συμβουλές για ανήλικους

Με την ευκαιρία, η ΕΛΑΣ υπενθυμίζει ότι οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

  • Το όνομά του και τη διεύθυνσή του.
  • Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
  • Να καλεί το “100” σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
  • Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών του.
  • Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένειά του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
  • Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
  • Να μη δέχεται «δώρα» που προσφέρουν άγνωστοι.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο