Πώς το άγχος για τον κορονοϊό μάς απομακρύνει από τα βιβλίαΠαρότι οι μέρες της καραντίνας θεωρητικά θα ήταν μια καλή ευκαιρία να διαβάσουμε ένα ή περισσότερα βιβλία (και πράγματι, πολλοί αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία), αρκετοί είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στην ανάγνωση. Μία εξήγηση γι’ αυτό επιχείρησε να δώσει ο νευροεπιστήμονας Όλιβερ Τζ. Ρόμπινσον, μιλώντας στην ιστοσελίδα Vox.

«Η πανδημία του κορονοϊού είναι το πιο αβέβαιο πράγμα αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει ή αν θα κολλήσεις κι εσύ. Δεν ξέρεις καν τι είναι, στην πραγματικότητα. Και ξαφνικά, τα πάντα γύρω σου είναι επικίνδυνα. Τα πόμολα είναι επικίνδυνα. Οι άλλοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Νιώθεις φοβερή αβεβαιότητα», ανέφερε, εξηγώντας πως, όσο κι αν αναζητούμε πληροφορίες, είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί έτσι απλά.

«Προσπαθείς να επιλύσεις αυτή την αβεβαιότητα, που όμως είναι ανεπίλυτη. Και τελικά, απλώς ενισχύεις την ανησυχία που νιώθεις. Προσπαθείς να βρεις την απάντηση, αλλά δεν μπορείς. Ακούς τη μία και την άλλη θεωρία συνωμοσίας. Η υπόθεση όσο πάει και χειροτερεύει. Οπότε, γιατί δυσκολεύονται κάποια άτομα να συγκεντρωθούν; Ορίστε εν μέρει η εξήγηση: Επειδή προσπαθούν να επιλύσουν μία αβεβαιότητα που είναι ανεπίλυτη», τόνισε.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο