Ρόδος: Ο Υπ. Υγείας Β. Κικίλιας παρέλαβε δυο κλωβούς αρνητικής πίεσης


Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από τη Ρόδο απ’οπου βρίσκεται, παρέλαβε νωρίτερα για λογαριασμό του ΕΚΑΒ, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο δύο κλωβούς αρνητικής πίεσης για την ασφαλή αεροδιακομιδή νησιωτών και τουριστών. Μια προσφορά στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, που μέχρι χθες διέθετε έναν κλωβό για όλη την Ελλάδα.
Ο Υπουργός κ. Κικίλιας βρίσκεται από το πρωί στη Ρόδο συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παππά και Μίκα Ιατρίδη, είχε σειρά συναντήσεων με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας. Επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ρόδου, προέδρευσε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, επισκέφτηκε τις κλινικές και παρέλαβε τους κλωβούς.

Σε δήλωση του προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός κ. Κικίλιας μεταξύ άλλων ανέφερε: ««Η Ρόδος είναι ένα νησί σύμβολο για τον τουρισμό μας και είμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με όλες μας τις δυνάμεις. Είχα την τύχη και την τιμή να φιλοξενηθώ στην Περιφέρεια να μιλήσω με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, με το Δήμαρχο με τους προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου, Οδοντιατριακού και Φαρμακευτικού Συλλόγου. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το νοσοκομείο και να μιλήσω με όλους τους συναδέλφους μου αλλά και τους νοσηλευτές και τους υπόλοιπους εργαζομένους, παραϊατρικό προσωπικό, τη διοίκηση του νοσοκομείου, τον Διοικητή, και να ακούσω τις απόψεις όλων και να καταγραφούν οι απόψεις τους.

Εμείς εδώ στο νοσοκομείο της Ρόδου φέρνουμε τη Δευτέρα έναν μοριακό αναλυτή για 420 τεστ την ημέρα για Covid. Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα πρωτόκολλα, έχουμε φέρει και προσλάβει κόσμο εν μέσω κορωνοϊού, επικουρικό προσωπικό και ακολουθούν 16 μόνιμες θέσεις ιατρών που ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο και το Νοσοκομείο θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα προκειμένου να καλύψουμε και ότι άλλη έλλειψη μπορούμε». Και συνέχισε: «Ζητάω τη συνεργασία τη στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια και δίνω και συνεργασία και στήριξη σε όλους γιατί θεωρώ ότι αναδείχθηκε μέσα σε αυτή την κρίση η αξία της ανθρώπινης ζωής. (…) Νομίζω ότι αυτό το χρονικό διάστημα απέδειξε πόσο διαφορετική είναι η επικοινωνία και η ρητορική στην πολιτική από τα μετρήσιμα αποτελέσματα και την ουσία σε θέματα τα οποία αφορούν συμπολίτες μας. Εύχομαι καλή σαιζόν τουριστική στο νησί, ευχόμαστε αυτό να γίνει με ασφάλεια και σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ πέρα για να παρέχουμε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το νοσοκομείο και το εξαίρετο προσωπικό που έχει για ότι μπορεί να χρειαστεί.»

Ο κ. Κικίλιας αμέσως μετά το νοσοκομείο Ρόδου, επισκέφτηκε το Κ.Υ Αρχαγγέλου.

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο