Σάλος στην Αυστραλία με το βιβλίο του Μάλκολμ ΤέρνμπουλΑίσθηση προκάλεσε στην Αυστραλία το αυτοβιογραφικό βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρνμπουλ, A bigger picture, καθώς ο Τέρνμπουλ, που ως πολιτικός εξέπεμπε πάντα μια εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση –η οποία από πολλούς ερμηνευόταν ως αλαζονεία–, αποκαλύπτει ότι στο παρελθόν υπέφερε από τάσεις αυτοκτονίας.

Συγκεκριμένα, το 2009, μετά την αποπομπή του από την ηγεσία του κόμματός του άρχισε να βιώνει αυτή την εμπειρία, που μέχρι τότε ήταν κάτι εντελώς ξένο γι’ αυτόν, όπως λέει: «Δεν είχα κάνει καμία σκέψη για την ψυχική μου υγεία πιο πριν – οι ψυχικές νόσοι ήταν κάτι για το οποίο άλλοι έπρεπε να ανησυχούν, όχι εγώ. Αν και περνούσα περιόδους όπου ένιωθα πραγματική δυσφορία, ειδικά μετά την ήττα στο δημοψήφισμα, αυτό που αισθάνθηκα να με κυκλώνει ήταν πολύ σοβαρότερο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, αυτοκτονικές σκέψεις άρχισαν να μπαίνουν στο μυαλό μου, απρόσκλητες και ανεπιθύμητες».

Ο ίδιος πάντως αναφέρει ότι βγήκε δυνατότερος από αυτή την κατάσταση, που κράτησε αρκετούς μήνες χωρίς να το μάθουν άνθρωποι έξω από τον στενό κύκλο του, και η εμπειρία του αυτή τον ώθησε, όταν τελικά έγινε πρωθυπουργός της Αυστραλίας, να αυξήσει τη χρηματοδότηση για θέματα ψυχικής υγείας στη χώρα.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο