Σε απόλυτη καραντίνα ο Εχίνος για αποφυγή διασποράς κορονοϊού-Κρούσμα και στην Σμύνθη


Σε απόλυτη καραντίνα, όπως συνέβη στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοιού μπαίνει ξανά ο Εχίνος.Αυτό σημαίνει περιορισμός κατά οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου για την αποφυγή της διασποράς της νόσου.

Μια 64χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα ήταν το 5 ο θύμα από κορονοιό μέσα σε λίγα 24ωρα. Στον οικισμό έχουν καταγραφεί 73 νέα κρούσματα από τις 11 Ιουνίου για αυτό και σήμανε συναγερμός στις Αρχές.»θα χρειαστούν 3-4 εβδομάδες για να ελεγχθεί η κατάσταση στη Θράκη λένε οι ειδικοί».

Έτσι, αποφασίστηκε, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού γραμματέα του δήμου Μύκης Πετσανικ Αντάν στην ΕΡΤ Κομοτηνής, αυστηριοποίηση των ήδη ισχύοντων μέτρων: απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της. Απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στην Κοινότητα Εχίνου καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο πλην μετάβασης τους σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενω αναστέλλεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν έως τις 6 το πρωί της 25ης Ιουνίου.

Οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες σε Εχίνο, Μυκη, Πάχνη και Ξάνθη.

Κρούσμα στην ορεινή Σμύνθη

Ένας δάσκαλος από την ορεινή Σμύνθη του Δήμου Μύκης που εργαζόταν σε (στο 6ο) Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης βρέθηκε θετικός στον κορονοιό.

Ο εκπαιδευτικός ήταν ασυμπτωματικός, υποβλήθηκε σε test Covid 19 και διαπιστώθηκε ότι ήταν φορέας του ιού. Το σχολείο έκλεισε. Οι συνάδελφοι του θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τέστ.Και θα γίνει απολύμανση του χώρου.

Είναι ο τρίτος εκπαιδευτικός που εντοπίζεται θετικός στον κορονοϊό, μετά τον καθηγητή Αγγλικών που εντοπίστηκε πριν δύο εβδομάδες και έναν ακόμη, από τους 80 που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Κομοτηνής
Ρεπορτάζ: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο