Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις προσφύγων και αστυνομίας, στην πλατεία Βικτωρίας


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλατεία Βικτωρίας όπου από το Σάββατο έχουν “εγκατασταθεί” προσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων με τους πρόσφυγες ώστε να εγκαταλείψουν την πλατεία και να τους μεταφέρουν σε κάποια δομή .

Ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται και γυναικόπαιδα.

Η επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας, αρκετοί από τους οποίους υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν επεί μετά τη λήξη του προγράμματος φιλοξενίας του ΔΟΜ στα τέλη του περασμένου Μαϊου αποτέλεσε βασικό αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, τη Δευτέρα το απόγευμα.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ΑΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την παρουσία προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας ώς «Αντιπροσωπευτικό (σ.σ. δείγμα) μιας μεγάλης πρόκλησης που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει η Αθήνα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικης Πολιτικής και τους διεθνείς οργανισμούς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.

 εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, Μελπομένη Δασκαλάκη ανέφερε ότι από την πρώτη μέρα της άφιξης εκεί των προσφύγων ο δήμος ενεργοποίησε τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία κ.α ενώ προσέφερε και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Την στέγαση τους σε κλειστά ξενοδοχεία και σε διαμερίσματα, μέσω και σχετικών προγραμμάτων, ζήτησαν οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος ζήτησε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος και ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ζητεί την αξιοποίηση κλειστών ξενοδοχείων για να στεγαστούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο