Σε ισχύ έως και 14 Ιουνίου η ΝΟΤΑΜ για απαγόρευση πτήσεων από/προς Κατάρ


Εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα, μετά την ανίχνευση των 12 κρουσμάτων Covid-19, που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επρόκειτο για πτήση που έφθασε τη Δευτέρα στην Αθήνα, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τη Ντόχα.

Πλέον, με την εν λόγω ΝΟΤΑΜ, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις-μετακινήσεις επιβατών από και προς όλα τα αεροδρόμια μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, από την Τρίτη 2 Ιουνίου το απόγευμα έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.

Όπως και με τις προηγούμενες αεροπορικές οδηγίες, από την προσωρινή αυτή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι εμπορευματικές (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του), οι κρατικές (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (Military), οι πτήσεις που έχουν τεχνική βλάβη χωρίς να χρειαστεί να αποβιβαστούν οι επιβάτες (technical landings) και οι πτήσεις επαναπατρισμού που έχουν εγκριθεί από του υπουργείο Εξωτερικών.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο