Σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα “Ιριδα” στο Δήμο ΚαλαμάταςΑπό σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας θα χρησιμοποιεί το πληροφοριακό σύστημα “Ιριδα”, για την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών του.

Το σύστημα “Ιριδα”, που έχει αναπτυχθεί από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο υπουργείο Εσωτερικών, θα είναι το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ όλων των ΟΤΑ, καθώς και των υπηρεσιών του υπουργείου για το επόμενο διάστημα.
Χθες, πραγματοποιήθηκε η τελική δοκιμή με τα στελέχη του δήμου, και από σήμερα όλα πλέον τα έγγραφα, εισερχόμενα, εξερχόμενα, καθώς και υπηρεσιακά σημειώματα, θα πρωτοκολλώνται πλέον μόνο μέσω του “Ιριδα”.
Με την εφαρμογή του συστήματος αυτού, θα επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των διαδικασιών εντός του δήμου και θα μειωθεί ο χρόνος επικοινωνίας με φορείς και πολίτες, καθώς και το λειτουργικό κόστος διακίνησης των εγγράφων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, στη μετά Covid-19 εποχή, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η επικοινωνία -ιδίως των πολιτών- με το δήμο να γίνεται μόνο ψηφιακά.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο