Σε οξεία νεφρική βλάβη μπορεί να οδηγήσει η Covid-19 – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Η νόσος COVID-19 μπορεί να βλάψει τα νεφρά και να αυξήσει τον κίνδυνο των ασθενών για αιμοδιύλιση, αναφέρουν ερευνητές.

Συγγραφείς μελέτης προειδοποίησαν ότι οι γιατροί θα πρέπει να ετοιμάζονται για σημαντική αύξηση των περιστατικών χρόνιας νεφρικής νόσου λόγω της πανδημίας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 4.000 ασθενών με COVID-19, ηλικίας 18 ετών και άνω, που νοσηλεύτηκαν στο Mount Sinai Health System μεταξύ  27ης Φεβρουαρίου και 30ης Μαΐου.

Οξεία νεφρική βλάβη εμφάνισαν το 46% των ασθενών και το ένα πέμπτο αυτών χρειάστηκε αιμοδιύλιση.

Το ποσοστό θνησιμότητας εντός νοσοκομείου ήταν 50% σε όσους εμφάνισαν οξεία νεφρική βλάβη σε σύγκριση με 8% όσων δεν εμφάνισαν. Μόνο το 30% όσων εμφάνισαν την κατάσταση επέζησαν και είχαν αποκατάσταση της λειτουργίας των  νεφρών.

Ο ερευνητής Benjamin Glicksberg, δήλωσε ότι λόγω των στοιχείων που συνέλεξαν οι ερευνητές για ανωμαλίες νεφρών σε σχέση με την COVID-19, προτεραιότητα πρέπει να είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των ασθενών και το μπλοκάρισμα της εξέλιξης της νεφρικής νόσου. Χρησιμοποιούν μηχανική εκμάθηση για να αναπτύξουν μοντέλα που θα μπορούν να προβλέψουν  το αποτέλεσμα όπ και θα αξιολογηθούν στο Mount Sinai.

Η ρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Society of Nephrology.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Μικροσκοπικό συστατικό αντισώματος εξουδετερώνει τον Sars-cov-2

Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή φαρμάκου, ενώ μπορεί να χορηγηθεί σαν εμβόλιο για όσους δεν έχουν ανοσία στον ιό…. Περισσότερα »

Επαρκούν οι ΜΕΘ για χειμερινό κύμα κορωνοϊού;Επαρκούν οι ΜΕΘ για χειμερινό κύμα κορωνοϊού;

Πόσες ήταν διαθέσιμες πέρυσι, πόσες φέτος και ποια είναι η δυναμικότητα στα νοσοκομεία αναφοράς CoViD-19…. Περισσότερα »

180 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 5 ακόμη θάνατοι180 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – 5 ακόμη θάνατοι

Οι 23 είναι εισαγόμενες, οι 102 αφορούν την Αττική και οι 8 προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Σε ποιους Δήμους της Αττικής θα εφαρμοστούν μέτρα για τον κορωνοϊόΣε ποιους Δήμους της Αττικής θα εφαρμοστούν μέτρα για τον κορωνοϊό

Δεν αναμένεται lockdown, όπως αναφέρουν πηγές από την Πολιτική Προστασία, ενώ πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων στο Λεκανοπέδιο…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο