Σε ποιους Δήμους της Αττικής θα εφαρμοστούν μέτρα για τον κορωνοϊό – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Πειραιά, βρίσκονται στο επίκεντρο των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, στο πλαίσιο αποτροπής της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Την ώρα που η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τηλεδιασκέπεται, προκειμένου να εισηγηθεί μέτρα στον Πρωθυπουργό, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας σχεδιάζουν την υλοποίηση και προσδιορίζουν τις εστίες υπερμετάδοσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν το κέντρο Αθήνας και Πειραιά, όπου αναμένεται να υπάρξουν παρεμβάσεις εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ενδεικτικό της εικόνας είναι πως, από την αρχή του μήνα, έχουν καταγραφεί συνολικά στην Αττική 1.315 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό.

Περιοχή με υψηλό αριθμό κρουσμάτων ήταν και η Κηφισιά, κυρίως το διάστημα που αφορούσε την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποκλείεται το τοπικό lockdown, καθώς τα μέτρα θα είναι στοχευμένα σε σημεία όπου ο ιός μεταδίδεται με μεγαλύτερη ένταση.

Οι προτάσεις που συζητιούνται είναι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, μέτρα στις εκδηλώσεις, στα καφέ και στα καταστήματα εστίασης.

Η διάρκεια των μέτρων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις δύο ή τρεις εβδομάδες. Το επόμενο διάστημα, ωστόσο, είναι πολύ κρίσιμο και θα αξιολογούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ισραήλ επιβλήθηκε νέο lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων, έως και τις 9 Οκτωβρίου.

Δημ.Κ.

 

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο