Σιγουριά για μειώσεις φόρων και εισφορών την τριετία 2021-2023 – News.gr


Για μικρότερη ύφεση από ό,τι εκτιμά η Κομισιόν, κάνει λόγο ο υφ. Οικονομικών

Την βεβαιότητά του ότι κατά την προσεχή τριετία 2021-’23, η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων και εισφορών, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική κ. Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές μειώσεις φόρων και εισφορών κατά τη διάρκεια της τριετίας 2021 – 2023 γιατί θα αρχίσει και η απορρόφηση των χρημάτων που αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο», ήταν η χαρακτηριστική του φράση ενώ επισήμανε:

«Για το 2021, όπως είπε, έχουμε μία αναπόφευκτη δυσκολία στον προϋπολογισμό γιατί θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μείωση των εσόδων του 2020 όσον αφορά τους φόρους εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, θα έχουμε επάνοδο σε ανάπτυξη αλλά δεν θα πάμε στο ΑΕΠ του 2020, θα πάμε στη καλύτερη περίπτωση στο ΑΕΠ του 2019, λίγο παραπάνω από το ΑΕΠ του 2019, και επίσης θα έχουμε και κάποιους στόχους τους οποίους δεν γνωρίζουμε ακόμα, είναι αντικείμενο μιας μεγάλης διαπραγμάτευσης».

Αναφορικά με το βάθος της ύφεσης, το μέλος της κυβέρνησης επεσήμανε πως «υπολογίζουμε ότι η Ελλάδα δεν θα φτάσει το 10% που υπολόγιζε η Κομισιόν, θα είναι χαμηλότερη, κάπου μεταξύ 5 – 8%, θ εξαρτηθεί πολύ από το τι θα γίνει φέτος με τον τουρισμό.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Σκυλακάκη:

ANT1 (28.06.2020)

– Το 2021 θα έχουμε ανάπτυξη, αλλά δεν θα είναι μεγαλύτερη της φετινής ύφεσης, εκτιμούμε ότι το ΑΕΠ θα επανέλθει στο 2019. – Για το 2020, η Ελλάδα θα έχει ύφεση μεταξύ 5% και 8% του ΑΕΠ, κάτι που λέμε από την αρχή της κρίσης αλλά και επιβεβαιώνεται από διεθνείς προβλέψεις.Συνέντευξή μου στην εκπομπή Πρωινοί Τύποι ANT1 και στους δημοσιογράφους Ν. Ρογκάκο και Π. Στάθη.

Δημοσιεύτηκε από Theodoros Skylakakis στις Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020

Σχετικά Tags

Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης Κομισιόν Θόδωρος Σκυλακάκης

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο