Σκυλακάκης: Το 2021 είναι το στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση δημοσιονομικά – News.gr


Ο υφ.Οικονομικών εκτιμά ότι τα έσοδα αυτό το μήνα θα είναι περισσότερα σε σχέση με τον Μάιο λόγω τουρισμού

«Το πότε θα έρθουν στη χώρα μας τα 32 δισεκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη» τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Σύμφωνα με το μέλος της κυβέρνησης «το σίγουρο είναι ότι θα έρθουν το 2021 αλλά δεν ξέρουμε σε ποιο ακριβώς τρίμηνο του έτους, ούτε τί μορφή θα έχουν, ούτε τί ταχύτητα απορρόφησης θα υπάρχει ούτε το τί πόρους θα μπορούν να κινητοποιήσουν. Είναι όλα ερωτηματικά και υπό διαπραγμάτευση. Για το 2022 δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξει απορρόφηση πολύ μεγάλων πόρων, αλλά το 2021 είναι το στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση δημοσιονομικά».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «τα έσοδα που θα αφορούν το 2020 θα είναι προβληματικά», ενώ όσον αφορά τα έσοδα του Ιουνίου «η εικόνα είναι δυναμική γιατί το δεύτερο δεκαπενθήμερο άρχισε ο μαζικός καλοκαιρινός τουρισμός. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτερα από το Μάιο όσον αφορά τα έσοδα».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Σκυλακάκη:

Σχετικά Tags

Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης Θόδωρος Σκυλακάκης

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο