Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και στην Καλαμάτα και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και στην Καλαμάτα και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου

[ad_1]

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και στην Καλαμάτα και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου

Τέσσερις σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκαταστήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, τη Σπάρτη, το Ναύπλιο και το Λουτράκι, με στόχο να έχουν λειτουργήσει σε περίπου 4 μήνες από σήμερα.

Τη σχετική σύμβαση, δαπάνης 45.696,48 ευρώ, με την ανάδοχο εταιρεία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την Τρίτη.

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί που θα τοποθετηθούν σε χώρους ιδιοκτησίας της Περιφέρειας, θα έχουν τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων ο καθένας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σύμβαση, οι σταθμοί αυτοί “θα παραμετροποιηθούν και θα διασυνδεθούν με πλατφόρμα διαχείρισης μέσω ειδικού λογισμικού, προκειμένου α) να παρακολουθείται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση λειτουργίας τους, β) να ρυθμίζονται οι σχετικές παράμετροι ως προς την πρόσβαση, τη διαθεσιμότητα, την ισχύ φόρτισης, γ) να αντλούνται λεπτομερείς αναφορές και στατιστικά στοιχεία για τη χρήση, την κατανάλωση ενέργειας, δ) να δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα και κατάστασή τους, να πραγματοποιούν κράτηση ενός σημείου φόρτισης και να λαμβάνουν στοιχεία σχετικά με τη χρήση των υπηρεσιών φόρτισης που έλαβαν μέσω των συγκεκριμένων σταθμών”.

Αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη διαθέτει 2 ηλεκτροκίνητα οχήματα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, έως την Παρασκευή, θα παραλάβει άλλα 4.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει προμήθεια και άλλων τέτοιου τύπου οχημάτων, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 11. Επιδίωξη της Περιφέρειας, κατέληξε ο Π. Νίκας, είναι κάθε χρόνο να προσθέτει από 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα στον στόλο οχημάτων της.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις