Στην Εισαγγελία ο φάκελος των καταγγελιών στην ΕΛ.ΑΣ για το «Κίνημα εναντίον της χρήσης μάσκας στο σχολείο»


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που απέτρεπαν τους μαθητές και γενικότερα τους πολίτες να μην κάνουν χρήση της μάσκας στα σχολεία και να μη τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως είχε αναφέρει την Πέμπτη η «Ν» μετά από τις δεκάδες καταγγελίες που δέχθηκε η Διευθύνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για την ύπαρξη γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούσαν τους γονείς να μην υποχρεώνουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στο σχολείο, οι «χάκερς» της ελληνικής αστυνομίας διεξήγαγαν κατεπείγουσα έρευνα για την εξακρίβωση της εγκυρότητας των καταγγελιών.

Διαπιστώθηκε ότι συντρέχουν λόγοι άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον των διαχεριστών των συγκεκριμένων ιστότοπων σε 21 περιπτώσεις.

Ειδικότερα:

  • (10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία,
  • (1) περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και
  • (10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας

Πλέον, οι δικαστικές αρχές αναλαμβάνουν τη συνέχιση της έρευνας και εφόσον εντοπιστούν οι υπέυθυνοι των συγκεκριμένων ομάδων  θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο