Στην Εύα Γκαρθία Σάενθ ντε Ουρτούρι το βραβείο Premio Planeta de NovelaΗ Εύα Γκαρθία Σάενθ ντε Ουρτούρι, συγγραφέας της Τριλογίας της Λευκής Πόλης, τιμήθηκε με το σημαντικό ισπανικό λογοτεχνικό βραβείο Premio Planeta de Novela για το νέο της ιστορικό μυθιστόρημα, Ακουιτανία, που μόλις κυκλοφόρησε στα ισπανικά και έχει ήδη μπει στις λίστες με τα ευπώλητα βιβλία.

Το Premio Planeta de Novela είναι μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον χώρο της ισπανόφωνης λογοτεχνίας και συνοδεύεται από το ποσό των 601.000 ευρώ. Απονέμεται, από το 1952, από τον ισπανικό εκδοτικό οίκο Grupo Planeta σε ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα γραμμένο στα ισπανικά (καστιλιάνικα). Είναι χαρακτηριστικό πως, στη φάση της αξιολόγησης των έργων, τα ονόματα των συγγραφέων δεν τα γνωρίζουν οι κριτές. Η ίδια η συγγραφέας δήλωσε πως το διακεκριμένο νέο της μυθιστόρημα είναι ένα μεσαιωνικό θρίλερ, ένας φόρος τιμής στο Όνομα του Ρόδου και μια εκδοχή του Game of Thrones με θέμα τη δημιουργία της Ευρώπης.

Σημειωτέον ότι στη χώρα μας έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα βιβλία της Τριλογίας της Λευκής Πόλης από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση της Αγγελικής Βασιλάκου.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο