Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας  το Δ.Σ. της ΚΕΔΕΣυνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για τις σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ενωση και η αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19, “η αποτελεσματικότητα των οποίων αναγνωρίστηκε από όλους”. Καθώς και για τις ενέργειες που προγραμματίζει η ΚΕΔΕ, προκειμένου η αυτοδιοίκηση να αποτελέσει το μοχλό της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας και της ανασυγκρότησης των πόλεων, με αφορμή την αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, του νέου ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ ευχήθηκε στην κ. Πρόεδρο να έχει μια καλή και δημιουργική θητεία, μια και μετά την ορκωμοσία της, λόγω της καραντίνας δεν έγινε η καθιερωμένη τελετή και της ζήτησε, στο πλαίσιο που ορίζει ο θεσμικός της ρόλος, να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης για καινοτομία και ανάπτυξη, για πράσινες και έξυπνες πόλεις, για τοπικές κοινωνίες που θα αναδεικνύουν σε υπέρτατη αξία την αλληλεγγύη .

Με αφορμή την επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συνάντησή μας με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο πρόσωπό της χαιρετίζουμε όλη την Ελλάδα. Οπως και η αυτοδιοίκηση που καθρεφτίζει και την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί πάντα την έκφραση ολόκληρου του έθνους.

Συζητήσαμε για τα σημαντικά έργα που αρχίζουν να τρέχουν στην αυτοδιοίκηση και τις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ για τη συμμετοχή των δήμων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ παράλληλα αναδείξαμε το σημαντικό κοινωνικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη θετική επίπτωση που έχει στην καθημερινότητα των πολιτών.

Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι στο πλευρό μας, αρωγός στο δύσκολο έργο μας που μόνο στόχο έχει καλύτερες πόλεις και χωριά και άρα πιο ασφαλείς και χαρούμενους πολίτες. Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε καλή θητεία”.

Τον κ. Παπαστεργίου συνόδευαν οι Λάζαρος Κυρίζογλου α’ αντιπρόεδρος – δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Δημήτρης Κάρναβος β’ αντιπρόεδρος – δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Καφαντάρης γενικός γραμματέας – δημοτικός σύμβουλος Πύλου-Νέστορος και Γιάννης Καραγιάννης γενικός διευθυντής ΚΕΔΕ.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο