Στη ρύθμιση των 120 δόσεων και όσοι έχουν λάβει πυροδάνειο – News.gr


Με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας συναντήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών

Με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλο, συναντήθηκε υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης και στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα των πυροδανείων.

Ο υφυπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι εντός των προσεχών εβδομάδων και σίγουρα το πολύ μέχρι το τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν λάβει πυροδάνειο να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Μάλιστα η ρύθμιση θα αφορά τόσο τις περιπτώσεις δανείων που έχει εκπέσει η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου όσο και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις δανειοληπτών, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια ολοκληρώνουν τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να συνταχθεί η σχετική τροπολογία που θα δίνει διέξοδο στο σημαντικό αυτό ζήτημα που ταλανίζει αρκετούς επιχειρηματίες, ιδίως στο νομό Ηλείας.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Σκυλακάκη να δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και η τοπική οικονομία μετά την επανεκκίνηση της δραστηριότητας των περισσότερων επαγγελματικών κλάδων μετά την πανδημία του κοροναϊού.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως η μη εξυπηρέτηση των πυροδανείων  είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό μέχρι και σήμερα της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών της Ηλείας από τη δυνατότητα λήψης δανείων, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης που είχε εξαγγείλει του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ η ρύθμιση που προτείνεται θα ανακουφίσει τον επιχειρηματικό κόσμο.

Σχετικά Tags

120 δόσεις Θόδωρος Σκυλακάκης

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο