Στο κατώφλι δεύτερου κύματος επιδημίας η Ελλάδα


Την έντονη ανησυχία του ότι στην Ελλάδα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το δεύτερο κύμα της επιδημίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λήψη πρόσθετων μέτρων, εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Αναφερόμενος στην έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στα 110 σημερινά, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι  αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο δεύτερο κύμα θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά. 

«Βρισκόμαστε σε αυτό που λέμε ”κόκκινο συναγερμό”. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση ως δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε» επισήμανε ο καθηγητής.

Και συμπλήρωσε: «Αν δεν τηρούμε το μέτρο της απόστασης θα έχουμε προβλήματα. Η μάσκα είναι συμπληρωματικό στοιχείο της απόστασης. Αν σήμερα προσπαθήσουμε όλοι οι Έλληνες και κρατάμε τις αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά»

Τέλος, όπως είπε η κυβέρνηση έχει βάλει ήδη στο τραπέζι τα πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία θα ληφθούν αν συνεχιστεί η καθημερινή αύξηση κρουσμάτων και η αυξητική τάση της καμπύλης της επιδημίας. Υπάρχει ενδεχόμενο τοπικών lockdown και «λουκέτων» σε καταστήματα. Όπως εκτιμά όμως ο καθηγητής, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν, εφόσον όλοι κατανοήσουμε τον κίνδυνο.

«Δεν θέλω ούτε να τα συζητήσω. Δεν είναι σωστό μέσα στον Αύγουστο να λάβουμε μέτρα που θα έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στην οικονομία της Ελλάδας» τόνισε με έμφαση ο κ. Σύψας.  

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο