Στο φως άγνωστη, ημιτελής ιστορία της Λ.Μ. ΆλκοτΜια άγνωστη ιστορία που έγραψε η Λουίζα Μέι Άλκοτ σε ηλικία 17 ετών, το 1849, είκοσι χρόνια πριν από το αριστούργημά της Μικρές κυρίες, έφερε στο φως το περιοδικό Strand. Πρόκειται για το «Ημερολόγιο της Θείας Νέλι», με πρωταγωνίστρια μια 40χρονη γυναίκα που μεγαλώνει την ορφανή ανιψιά της, Άνι. Όταν μια φίλη της Άνι έρχεται να μείνει μαζί τους, η Νέλι φοβάται ότι πίσω από το ελκυστικό παρουσιαστικό της κοπέλας κρύβεται πυκνό σκοτάδι.

Η ιστορία αποτελείται από περίπου 9.000 λέξεις, όμως έμεινε ημιτελής για άγνωστο λόγο. Έτσι, το περιοδικό Strand καλεί συγγραφείς να αναλάβουν να ολοκληρώσουν την αφήγηση της πρωταγωνίστριας.

«Οι καλές ιστορίες πάντα κάνουν τους αναγνώστες να θέλουν να γυρίσουν τη σελίδα και η Άλκοτ, ακόμα και στην εφηβεία της, το ήξερε καλά αυτό. Το “Ημερολόγιο της Θείας Νέλι”, 170 χρόνια αφότου γράφτηκε, παίρνει πια τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στα πρώτα έργα της Άλκοτ αποκαλύπτοντας τις προοπτικές και το ταλέντο της, που θα εξελισσόταν στην αναγνωρισμένη λογοτεχνική διαδρομή της», δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ο Daniel Shealy, καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο University of North Carolina-Charlotte.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο