Στο φως πολυμελές κύκλωμα που προωθούσε αλλοδαπούς στο εξωτερικό


Στα ίχνη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στη συστηματική διευκόλυνση της παράνομης εξόδου-προώθησης πολιτών τρίτων χωρών από την Ελλάδα στο εξωτερικό έφθασε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την αποδόμηση τοθυ κυκλώματος οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που εκτυλίχθηκε σε διάφορες περιοχές από προχθές, Δευτέρα, κι ολοκληρώθηκε χθες, στην Πάτρα.

Στη διάρκειά της, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έξι Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται άλλα 11 μέλη της, επτά αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν μετά τον εντοπισμό 20 αλλοδαπών, σε ειδική κρύπτη εντός φορτηγού-τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία.

Κατασχέθηκε το φορτηγό-τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες στην κρυπτή αλλοδαποί.

WWW.ASTYNOMIA.GR

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 1.030 ευρώ, δύο εισιτήρια επιβατών, 15 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις τραπεζικές κάρτες, σφραγίδα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Από την πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε συστηματικά στο πεδίο της παράνομης διακίνησης και προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό, έχοντας διαρκή δράση, κεντρική διάρθρωση και καθορισμένους ρόλους για την επίτευξη των σκοπών της, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η εγκληματική αυτή οργάνωση – μόνο τον τελευταίο χρόνο – πραγματοποίησε ή επιχείρησε τουλάχιστον άλλες επτά περιπτώσεις εξόδου-προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας, με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας.

Κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για συκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο