Στο 0,2 ο δείκτης R 0 μετάδοσης κορωνοϊού στην Ελλάδα – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Υποχώρηση σημείωσε ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα το διάστημα 26 Ιουνίου με 1η Ιουλίου.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του Παρατηρητηρίου CoViD-19, ο δείκτης μειώθηκε στο 0,2 από 0,5 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ελαφρά βελτίωση καταγράφεται και στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων, τα οποία διαμορφώνονται στα 16 κρούσματα ανά ημέρα, από 22 στην προηγούμενη έκθεση.

Σε ημερήσια βάση, αρκετά κρούσματα είναι εισαγόμενα (9 στις 30 Ιουνίου και 3 στις 29) και άλλα βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ελλάδα.

Κρούσματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, η οποία εντός του Ιουνίου κατέγραψε άνω των 160 κρουσμάτων, στην Καστοριά, όπου καταγράφηκαν 2,5 κρούσματα κατά μέσο όρο τις τελευταίες 48 ώρες, στη Σύρο και στην Αττική.

Την τελευταία εβδομάδα, η Αττική παρέμεινε σταθερή σε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Το πλήθος των ασθενών στις ΜΕΘ παρέμεινε σταθερό στους 9, και ο μέσος όρος του αριθμού των θανάτων μειώθηκε στο 0,2, με το μέσο όρο ημερών μεταξύ θανάτων να ανέρχεται στις 6.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ρυθμός διπλασιασμού τόσο των κρουσμάτων όσο και των θανάτων ανήλθε στις 87 από 80 και 80 από 72 μέρες αντίστοιχα, σημειώνοντας πρόσθετη επιβράδυνση σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Σε πανελλαδική κλίμακα, δεν διαφαίνεται αύξηση των νοσηλειών σε MΕΘ ή απλές κλίνες ούτε των θανάτων.

Τεστ

Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 27,44 σε 29,59.

Μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 3.900 τεστ ανά ημέρα, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Από το πλήθος των ελέγχων το 0,5% επιστρέφει θετικό κατά μέσο όρο, όταν τα σχετικά ποσοστά σε Τσεχία, Βέλγιο, και Αυστρία είναι 3,4%, 0,8% και 0,8%.

Η διασπορά στην Ελλάδα είναι 1,51 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, στην Αυστρία 5,39, στη Τσεχία 14,74 και στο Βέλγιο 6,94.

Δημ.Κ.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο