Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ιδιωτικά σχολεία την Πέμπτη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν την Πέμπτη, στις 11 το πρωί, τα σωματεία των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση .

Βασικό αντικείμενο της συγκέντρωσης είναι το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να προχωρήσει η κατάθεση και ψήφισή του από τη Βουλή, αλλά έχει γίνει αντικείμενο σφορδής κριτικής από τα σωματεία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα , οι συνδικαλιστοί φορείς θεωρούν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντεργατικό καθώς οδηγεί, όπως καταγγέλουν στην απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση του ωραρίου και κατά συνέπεια των αποδοχών τους, δεν εξασφαλίζει το αδιάβλητο των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων των μαθητών και θέτει εν εμφιβόλω την αντικειμενικότητα της διαδικασίας με την οποία γίνεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα ιδιωτικά σχολεία.

Σημειώνεται ότι πέρα από τους εργαζομένους στα ιδιωτικά σχολεία το προωθούμενο από το υπουργείο Παιδείας νομοσχέδιο έχει συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολιτευσης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο