Συζήτηση για την ΜΠΕ του Καλαμάτα – Ριζόμυλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί ο Πετράκος 

Να συζητηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ή σε έκτακτη κατεπείγουσα μεθαύριο Τετάρτη, ζητεί με επιστολή του ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Πετράκου:

“Επειδή ο κ. περιφερειάρχης συνεχίζει να κωλυσιεργεί επικίνδυνα και αδικαιολόγητα να φέρει προς συζήτηση στο ΠΕΣΥΠ τη ΜΠΕ του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, παρότι είχε δεσμευτεί ότι αμέσως μετά τη συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είμαστε υποχρεωμένοι με αίσθημα ευθύνης να απευθυνθούμε με την παρούσα επιστολή μας σε όλους σας και να ζητήσουμε να συμφωνήσουμε να συζητηθεί η ΜΠΕ τη Δευτέρα προ ημερήσιας διάταξης ή σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ την προσεχή Τετάρτη 8 Ιουλίου, ώστε να έχει εγκριθεί πριν από την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή την Πέμπτη 9 Ιουλίου στην Τρίπολη. Θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο και απολύτως απαραίτητο να υπάρχει θετική απόφαση του ΠΕΣΥΠ πριν την Πέμπτη. Οι λόγοι προφανείς.

Αφού υπάρχει αυτή η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία από τον κ. περιφερειάρχη, οφείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να πάρει την υπόθεση της συζήτησης και έγκρισης της ΜΠΕ στα χέρια του, ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η κατασκευή του δρόμου και χωρίς διόδια με βάση το σχέδιο των κ. Σπρίτζη-Δέδε. Oπως με σαφήνεια ξεκαθάρισε ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Εργων του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιάννης Καρνέσης μόνο αυτό το σχέδιο υπάρχει και μόνο με αυτό μπορεί να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί ο δρόμος.
Θέλουμε να τονίσουμε και να προειδοποιήσουμε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έγκριση της ΜΠΕ, φυσικά με τις αναγκαίες βελτιώσεις, πολλαπλασιάζει τους υπαρκτούς κινδύνους να μην γίνει ποτέ το έργο και να παραπεμφθεί στις καλένδες. Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι μια χρεωκοπημένη χώρα που είναι η Ελλάδα α) Δεν έχει άπειρα χρήματα. β) Η Μεσσηνία δεν είναι ο μοναδικός νομός της Ελλάδας που έχει ανάγκη για δρόμο. Η Κρήτη π.χ. έχει κι αυτή ανάγκες και μάλιστα είναι η μοναδική Περιφέρεια στην οποία ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά της για αύξηση της χρηματοδότησης στη δακοκτονία και έχει επάρκεια φαρμάκων και για του χρόνου… γ) Ο κ. πρωθυπουργός τυγχάνει να έχει πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Κρήτη και ο νοών νοείτω…

Συνεπώς κ. Νίκα οφείλετε να συνειδητοποιήσετε α) Οτι είστε πλέον περιφερειάρχης και όχι δήμαρχος Καλαμάτας. β) Δεν μπορείτε να βάζετε το εγωιστικό καπρίτσιο σας πάνω από τα συμφέροντα ολόκληρης της Μεσσηνίας και μάλιστα να λέτε «ότι αν η κυβέρνηση δεχτεί την άποψή σας για παραλιακή χάραξη θα δώσετε από το ΕΣΠΑ «μποναμά» 40 εκ.! γ) Μπορεί διάφοροι παράγοντες του κόμματός σας που.. μιλούν ή δεν μιλούν καθόλου… πέραν της σεβαστής αλλά ανεδαφικής πλέον άποψής τους για την παραλιακή χάραξη, να έχουν και άλλους λόγους, είτε εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων για στενά ψηφοθηρικούς λόγους είτε εξυπηρέτησης μεγαλοσυμφερόντων τύπου… Ρέστηδων.
Εσείς όμως κ. Νίκα ως περιφερειάρχης οφείλετε να πάτε επιτέλους με τη λογική και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολλών και της ανάπτυξης της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου και να αφήσετε στην άκρη το εγωιστικό σας καπρίτσιο. Διότι αν το έργο παραπεμφθεί στις καλένδες, εκτός από τους γνωστούς βουλευτές, την μεγαλύτερη ευθύνη θα έχετε εσείς.

Για όλους αυτούς τους λόγους καθίσταται μονόδρομος η συζήτηση και έγκριση της ΜΠΕ πριν την επίσκεψη του κ. Καραμανλή την προσεχή Πέμπτη στην Τρίπολη.
Σας ζητάμε λοιπόν να δεχτείτε την πρότασή μας και να συζητηθεί η ΜΠΕ τη Δευτέρα η σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Τετάρτη, διαφορετικά σας ενημερώνουμε ότι θα θέσουμε σε ψηφοφορία τη πρότασή μας στη συνεδρίαση της Δευτέρας διότι «εμάς συνένοχους στο “φόνο” του έργου δεν θα μας έχετε».

Υ.Γ. Μια τελευταία ερώτηση κ. περιφερειάρχη. Γιατί αφού ήταν γνωστό -όπως έχω πει και στον κ. Χρυσομάλλη- ότι από το 2014 έχει εγκαταλειφθεί η παραλιακή χάραξη και το 2016 ξεκίνησε και επίσημα η προετοιμασία για τη σημερινή επιλογή του έργου γιατί δεν αντιδράσατε τότε μια και είχατε θεσμικό ρόλο ως δήμαρχος Καλαμάτας;”.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο