Συμφωνεί με Σαμαρά αλλά θέλει λύση ΔΕΔΑ ο Νίκας 

“Με καλύπτει η απάντηση Σαμαρά”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας όταν του ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου να σχολιάσει τη συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Edil Hellas Μιχάλη Λαμπρόπουλο.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο κ. Νίκας είπε ότι και ο ίδιος έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Edil Hellas στην αρχή της θητείας του και ότι επιμένει να αναλάβει τα δίκτυα του φυσικού αερίου η ΔΕΔΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Edil Hellas είπε: “Οπως ξέρετε στις εκλογές ο κ. Σαμαράς με στήριξε με ευθύ τρόπο, αντίθετα με πολλούς άλλους και είμαι ευγνώμων για αυτό. Με καλύπτει πλήρως η ανακοίνωση την οποία έδωσε. Το ότι συναντιέσαι με έναν επιχειρηματία δεν σημαίνει αυτό κατά ανάγκην ότι συμφωνείς με αυτά τα οποία λέει ή αυτά τα οποία κάνει. Και εγώ συναντώ κόσμο. Το ότι συναντώ κάποιον σημαίνει ότι υιοθετώ οτιδήποτε; Με καλύπτει πλήρως η ανακοίνωσή του”.

Οταν ρωτήθηκε αν έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Edil Hellas, ο κ. Νίκας απάντησε: “Πολιτικός παράγων στην αρχή της θητείας μου, έφερε τον κύριο στο γραφείο μου. Ακουσα τις απόψεις του, αλλά η δική μου άποψη είναι σταθερή και απολύτως συγκεκριμένη. Συντάσσομαι με τη ΔΕΔΑ, δηλαδή με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου. Η συγκεκριμένη εταιρεία να κάνει τον σχεδιασμό στην Πελοπόννησο. Είναι υποχρέωση του κράτους να το κάνει αυτό. Από κει και πέρα μπορεί να συνεργαστεί με ιδιώτες, με τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά αυτό είναι δική τους δουλειά”.

Νωρίτερα ο κ. Νίκας είπε για το φυσικό αέριο: “Μου είναι αδιανόητο το κράτος να μην προγραμματίσει φυσικό αέριο και για τους πέντε νόμους της Περιφέρειάς μας. Εγώ για το φυσικό αέριο αγωνίζομαι από το 2009 επί υπουργίας Παπαγεωργίου, όπου κατορθώσαμε η διάμετρος του αγωγού να καλύπτει μέχρι την Πάτρα και το Αγρίνιο. Δεν διανοούμαι ότι η ΔΕΔΑ, δηλαδή κρατική εταιρεία, μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό για τη Δυτική Ελλάδα και για την Ηπειρο, ενώ για την Πελοπόννησο από όπου περνάει ο αγωγός και φτάνει μέχρι τη Μεγαλόπολη, θα    φέρουμε συμπιεσμένο αέριο από τη Ρεβυθούσα. Και με ποιο τιμολόγιο; Και με ποιο πρόγραμμα; Ούτε η Μεσσηνία το δέχεται, ούτε η Λακωνία το δέχεται, ούτε η Αργολίδα. Είμαι βέβαιος ότι οι άλλοι δύο νόμοι δεν το δέχονται. Συνεννοήθηκα με τον κύριο Χατζηδάκη, επειδή ανέλαβε αυτός και την ενέργεια. Μετά της Παναγίας θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Εμείς έχουμε κάνει ενστάσεις και προς τη ΡΑΕ και η ΔΕΔΑ έχει κάνει ενστάσεις. Στηρίζουμε την κρατική πολιτική, η οποία στη συνέχεια μπορεί να δώσεις σε άλλες εταιρείες. Τον σχεδιασμό όμως να τον κάνει το κράτος και μόνο στη ΔΕΔΑ η Περιφέρεια θα δώσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ”.

Θ.Λ.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο