Συνάντηση εργασίας στη Μεσσήνη για την ταινία «Ανεμος Ελευθερίας» 

Συνάντηση εργασίας για τα γυρίσματα της ταινίας «Ανεμος Ελευθερίας» είχαν χθες με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο γραφείο του, ο επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκος Ζαχαριάς, ο παραγωγός Γιώργος Κυριάκος, ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος και ο σεναριογράφος Αντώνης Τολάκης, ενώ συμμετείχε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε πολιτιστικά θέματα Γιώργος Δαβίλλας.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Ανεμος Ελευθερίας» θα γίνουν στην παλαιά Μονή Βουλκάνου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Ετσι, συζητήθηκαν τρόποι εξασφάλισης της οδικής προσβασιμότητας ενόψει των γυρισμάτων, αλλά και η συνεργασία με τοπικούς φορείς και κατοίκους, για τη συμμετοχή τους στα γυρίσματα της ταινίας. Τονίστηκε επίσης ότι σημαντική θα ήταν και η συγκέντρωση κειμηλίων της εποχής, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της ταινίας. Εκτιμάται ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, τόσο ο σκηνοθέτης όσο και ο παραγωγός τόνισαν στον δήμαρχο πως η ταινία «Ανεμος Ελευθερίας» αποτελεί τη μοναδική ελληνική παραγωγή με θεματολογία το 1821. Αρκετά γυρίσματα θα γίνουν τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη, στην παλαιά Μονή Βουλκάνου, στο Ανδρομονάστηρο και στη Μονή Σαμαρίνας, ενώ η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει ένα σπουδαίο ιστορικό υλικό για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεργαστούν για τη διευκόλυνση της ερευνητικής ομάδας που θα ετοιμάσει αυτή την παραγωγή. Εξάλλου, έχει ήδη ξεκινήσει από το προηγούμενο διάστημα συνεργασία με τον κ. Ζαχαριά τόσο για τα γυρίσματα όσο και για παράλληλες δράσεις του Δήμου Μεσσήνης ενόψει της προετοιμασίας του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο