Συνάντηση Καρβέλα στο Μανιατάκειον Ιδρυμα για τη μεσογειακή διατροφήΣυνάντηση εργασίας στο Μανιατάκειον Ιδρυμα για τη μεσογειακή διατροφή είχε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας με τον πρόεδρο του ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε διεξοδικά το νέο σχέδιο δράσεων για το τρέχον έτος, προσαρμοσμένο στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία Covid-19.

Ειδικότερα, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ιδρυμα, αλλά και το Μαρόκο (συντονίστρια χώρα για το 2020 του Δικτύου των χωρών και των Εμβληματικών Κοινοτήτων), πρόκειται να προχωρήσει σε δραστηριότητες που αφορούν τη βιωματική εκπαίδευση τόσο των μαθητών όσο και των πολιτών, μέσα από την οποία θα ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον και θα μυηθούν στις σημαντικές έννοιες της συνεργασίας και του εθελοντισμού. Παράλληλα, οι δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα αφορούν και τους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, οι οποίοι θα εντρυφήσουν στην αρχέγονη έννοια της ελληνικής φιλοξενίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενέργειες συμπεριλαμβάνουν δράσεις προώθησης της μεσογειακής διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, ικανοποιημένος από την πορεία της συνάντησης, δήλωσε: «Το Μανιατάκειον Ιδρυμα, ως συνοδοιπόρος όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια του δήμου για τη διεθνή προβολή της μεσογειακής διατροφής και εκτενέστερα της Κορώνης, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα, ώστε με μεθοδικότητα και πρωτοτυπία να αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η ιστορία και η κουλτούρα του τόπου μας. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον κ. Μανιατάκη και τους συνεργάτες του για την ακατάπαυστη υποστήριξή τους, η οποία στο βάθος του χρόνου, έχει καθορίσει τον ρυθμό και τον τρόπο με τον οποίο σε παγκόσμιο επίπεδο “ανατέλλει” ο πλούτος της μεσογειακής μας διατροφής».

Ο Δημήτρης Μανιατάκης σημείωσε σχετικά: «Το Μανιατάκειον Ιδρυμα, έχοντας ως όραμα η μεσογειακή διατροφή να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, που εκφράζει έναν ιδιαίτερο, μοναδικό τρόπο ζωής, αλλά και αξιοποιεί μέρος του ελληνικού ιστορικού, κοινωνικού, πολιτιστικού πλούτου που τη διαμορφώνει, παρεμβαίνει παραγωγικά, συμβάλλοντας στα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν για την κοινωνία, από τη σταθερή συνεργασία με τη δημοτική αρχή».

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο