Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών στη Σάμο

[ad_1]

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η καταγραφή των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό στη Σάμο, από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού κ. Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετείχε στην κυβερνητική αποστολή στο νησί.

Το Υπουργείο ήδη από τις πρώτες ώρες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έστειλε κλιμάκιο 10 μηχανικών για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (δημόσια κτίρια, κατοικίες, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ενισχύθηκε το δυναμικό με κλιμάκιο 47 μηχανικών του Υπουργείου.

Αναλυτικά το νέο κλιμάκιο αποτελείται από:

·16 μηχανικούς της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) Βορείου Ελλάδος.

·21 μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ Κεντρικής Ελλάδος.

·5 μηχανικούς της Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.

·4 μηχανικούς και έναν μελετητή της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών

Το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης, εξειδικευμένο στις λιμενικές υποδομές, πραγματοποιεί επιθεώρηση στα λιμάνια του νησιού, που έχουν υποστεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Παράλληλα, οι πέντε μηχανικοί της ΚΤΥΠ Α.Ε. έχουν ξεκινήσει επιθεώρηση σε σχολικές μονάδες και στις μονάδες υγείας του νησιού.

Αυτήν τη στιγμή 57 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάνουν αυτοψίες σε κτίρια και κατοικίες για την αποτίμηση των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 215 κτήρια στο Βαθύ και στο Καρλόβασι, σε 14 σχολικές μονάδες στο Βαθύ και στο Άνω Βαθύ, στα δύο λιμάνια του νησιού, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι αντίστοιχα, στην Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καρλόβασι και στα 5 κτήρια, που είναι φοιτητικές εστίες, στο Καρλόβασι.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο