Συνεχείς δειγματοληψίες στον οικισμό Ν. Σμύρνης- Κ. Αγοραστός: Συνολικά 1.200 έλεγχοι (video)


Εν αναμονή αποτελεσμάτων από τις 635 δειγματοληψίες που έγιναν χθες στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, η ειδική υγειονομική επιχείρηση με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ενισχύεται με 12 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ υπό τον Παναγιώτη Αρκουμενέα και 25 επιπλέον άτομα.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με στόχο και πλανόδιους πωλητές αλλά και παιδιά, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, αναφέροντας χαρακτηριστικά: Υπάρχουν άτομα που έχουν φύγει, που κρύβονται από φόβο, άλλα που δουλεύουν», ενώ πρόσθεσε ότι η ιχνηλάτηση θα φτάσει  όπου αλλού χρειαστεί.

Τα κρούσματα εντοπίζονται σε συγκεκριμένες οικογένειες που έχουν απομονωθεί στο υγειονομικό κέντρο «Αρωγή», μεταξύ αυτών μητέρες με ανήλικα παιδιά, ενώ τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά ή ήπια.

Οι τοπικές αρχές αποδίδουν την έξαρση και στην κηδεία 50χρονου Ρομά, όπου φέρεται να παρέστησαν 150 άτομα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 1200 δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ και η ηλικιωμένη που βρέθηκε θετική προέρχεται από την ίδια οικογένεια των 7 ατόμων.

Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης στο Νοσοκομείο «Ελπίς», που ξεκίνησε χθες μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 στο υγειονομικό προσωπικό είναι ενθαρρυντικά. Συνολικά διενεργήθηκαν 105 τεστ -90 αφορούσαν υγειονομικούς και 15 νοσηλευόμενους- και όλα ήταν αρνητικά.

Σε 156 ανέρχονται τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας.  Χθες αναφέρθηκαν 16 νέα κρούσματα.  27 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 88 πήραν εξιτήριο.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Ελπίς», όπου 2 ασθενείς, 3 γιατροί και μία νοσηλεύτρια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και ήδη 25 εργαζόμενοι είναι σε εθελοντική καραντίνα.

Η πρωινή εφημερία του νοσοκομείου, ανεστάλη, ενώ έχει ξεκινήσει η απολύμανση της β` χειρουργικής και της καρδιολογικής κλινικής, όπου παρουσιάστηκαν τα κρούσματα. Οι εργαζόμενοι ζητούν να τεθεί σε καραντίνα το νοσοκομείο, να σταματήσει να εφημερεύει, να γίνει απολύμανση καθώς και τεστ σε όλο το προσωπικό.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας, Σοφία Πατραμάνη

 

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο