Σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια για το «First Folio» του ΣαίξπηρΞεπέρασε κάθε προσδοκία η δημοπρασία ενός σπάνιου αντιτύπου του First Folio του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από τον οίκο Christie’s, καθώς πωλήθηκε έναντι 9.978.000 δολαρίων, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου αναμενόταν μια τιμή πώλησης μεταξύ 4 και 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το First FolioWilliam Shakespeare’s Comedies, Histories, & Tragedies) κυκλοφόρησε το 1623 από δύο φίλους του Σαίξπηρ, οι οποίοι συνεργάστηκαν μετά τον θάνατό του για να συγκεντρώσουν σε μία έκδοση το έργο του θεατρικού συγγραφέα. Το First Folio περιλαμβάνει 36 θεατρικά έργα, τα μισά εκ των οποίων θα είχαν χαθεί για πάντα αν δεν είχαν διασωθεί με αυτόν τον τρόπο. Σήμερα υπάρχουν μόνο έξι αντίτυπα του First Folio, τα οποία βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών.

Αγοραστής ήταν ο συλλέκτης Stephan Loewentheil, που δήλωσε: «Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος συγγραφέας στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς πολιτισμικούς παράγοντες της ιστορίας. Το First Folio είναι η σημαντικότερη συλλογή θεατρικών έργων που εκδόθηκε ποτέ και είναι αξιοσέβαστη σε όλο τον κόσμο. Είναι τιμή μου που αγοράζω ένα από τα ελάχιστα αντίτυπα αυτού του καθοριστικού έργου».

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο