Σύσκεψη για την ΟΧΕ ΤαϋγέτουΗ Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (OXE) Ταϋγέτου, η συνεργασία Δήμου Καλαμάτας και Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς και οι σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται μέσω του σχεδίου που συντάσσεται από τις υπηρεσίες αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης χθες στο Δημαρχείο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου και της Περιφέρειας.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ΟΧΕ, με προϋπολογισμό 25 εκ. ευρώ, αφορά τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου, τόσο στην πλευρά της Λακωνίας όσο και στην πλευρά της Μεσσηνίας, και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης. Η κατανομή των χρημάτων θα γίνει αναλογικά. Ενα ποσό περί τα 20 εκ. ευρώ θα διατεθεί για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα, ενώ περί τα 5 εκ. ευρώ θα δοθούν για παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το Δήμο Καλαμάτας από την πλευρά του να συμβάλλει σε επίπεδο μελετών αλλά και παροχής συγκεκριμένων δεδομένων για την περιοχή.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαβούλευση με τις δημοτικές παρατάξεις, φορείς και συλλόγους, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο