Τίμησαν τους πεσόντες στη Μάχη της ΚαλαμάταςΣτεφάνι κατέθεσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος στο μνημείο των πεσόντων Συμμάχων (Βρετανών, Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Ελλήνων) στη νότια πλευρά του Πάρκου Σιδηροδρόμων, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων και των αγωνιστών στη Μάχη της Καλαμάτας το 1941.

Φέτος συμπληρώνονται 79 χρόνια από το ιστορικό αυτό γεγονός, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και σε συνέχεια της επικοινωνίας του δήμου με την Αδελφότητα των Απομάχων, η καθιερωμένη τελετή μνήμης δεν πραγματοποιήθηκε.
Με αφορμή την 79η επέτειο της Μάχης της Καλαμάτας, σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε:
«Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές και τα θύματα της Μάχης της Καλαμάτας. Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη τελετή, είμαστε ωστόσο σε επικοινωνία με την Αδελφότητα των Απομάχων, προκειμένου σ’ ένα χρόνο από τώρα να τιμήσουμε τους αγωνιστές της Μάχης όπως τους αρμόζει.
Πέρασαν 79 χρόνια από τις 28 Απριλίου 1941, τότε που 58.000 Ελληνες, Κύπριοι, Βρετανοί, Αυστραλοί, Εβραίοι, Σέρβοι, Νεοζηλανδοί στρατιώτες έδωσαν την τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα κατά των Γερμανών, σε μία προσπάθεια να διαφύγουν στην Κρήτη και την Αίγυπτο. Πρόκειται για ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, του οποίου εμείς έχουμε χρέος να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη του.
Αιωνία τους η μνήμη!».

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο