Τα αντισώματα θα μπλοκάρουν την είσοδο των νοσούντων από κορωνοϊό στα νοσοκομεία. – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις

[ad_1]

Οι ευχάριστες ειδήσεις που ακούστηκαν αναφορικά με τα αντισώματα και συγκεκριμένα η έναρξη κλινικής μελέτης από την Regeneron στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα στο σύνολο των ασθενών που ενδεχομένως θα τα έχουν ανάγκη.

 Και οι λόγοι είναι ότι αφενός μεν υπάρχουν κριτήρια εισαγωγής των ασθενών στις κλινικές μελέτες όπου συνήθως ο αριθμός είναι μικρός και αφετέρου θα γίνει σε συγκεκριμένα κέντρα-θεραπευτήρια, την στιγμή που ο κορωνοϊός βρίσκεται παντού, όπως επιβεβαιώνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία και οι ασφυκτικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας.

 Σημειώνεται ότι η πολυκεντρική μελέτη για το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων REGN-COV2 της Regeneron όπου θα πάρει μέρος η Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σε πέντε νοσοκομεία (δύο Αθήνα, δύο Θεσσαλονίκη και το Πανεπιστημιακό στη Πάτρα), ενώ βασική προϋπόθεση για να λάβει κάποιος μέρος στη μελέτη,  είναι να έχει βρεθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό έπειτα από μοριακό τεστ (PCR).  

 Παράγοντες της αγοράς μολονότι χαιρετίζουν τη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την συμμετοχή της χώρας μας στην προαναφερόμενη κλινική μελέτη, επισημαίνουν ότι οι αρμόδιοι πρέπει να διευκολύνουν περαιτέρω την έλευση των αντισωμάτων στην χώρα μας.

 Και εξηγούν: η διάθεση τους εκτός κλινικής για εκείνα τα περιστατικά που κρίνονται απαραίτητα και είναι εκείνα που έχουν θετικό μοριακό τεστ και εμφανίζουν ενδεχόμενο να νοσήσουν σοβαρά (λόγω άλλων ασθενειών, όπως παχυσαρκία) καταλήγοντας πιθανότατα και σε μονάδα ΜΕΘ κρίνεται επιτακτική.

Άρα, τα αντισώματα θα μπλοκάρουν την είσοδο των νοσούντων από κορωνοϊό στα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας ότι στην παρούσα φάση πρέπει να ρίξουμε στη μάχη όλα τα θεραπευτικά όπλα που διαθέτουμε. Και τα εμβόλια δεν είναι τα μοναδικά όπλα. 

 Να θυμίσουμε ότι τα αντισώματα για τον κορωνοϊό ανήκουν στην εταιρεία Lilly και  στην Regeneron. Και οι δύο εταιρείες έχουν πάρει άδεια κατεπείγουσας χρήσης από το FDA.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το διεθνή τύπο, η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε σε νέα στρατηγική συμφωνία με την Lilly για την προμήθεια επιπλέον 650.000 δόσεων των αντισωμάτων της, μετά τις 200.000 δόσεις που ήδη έχει λάβει .

Δηλαδή επιπλέον 650.000 Αμερικανοί πολίτες θα λάβουν σχετική θεραπεία  (μία δόση ανά άτομο). 

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο