Τεστ για κορωνοϊό σε περισσοτέρους από 150 ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Περισσότερους από 150 δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARS-CοV-2, σε επιβάτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους, διενήργησαν σήμερα τα ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) και της, Περιφέρειας Αττικής, τα οποία, με εντολή του  Γιώργου Πατούλη θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση, καθημερινά, στο λιμάνι του Πειραιά. 

Ειδικότερα, με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, τα κλιμάκια θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και θα διενεργούν ελέγχους τις εξής ώρες:

  • Αύριο, Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ. στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos).
  • Την Πέμπτη 20 Αυγούστου, στις 10.10 π.μ. στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios).
  • Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 14.40 μ.μ. στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos).
  • Το Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 14.40 μ.μ. στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos).
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 10.45 π.μ. στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios).

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα. 

Τα αποτελέσματα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID – 19.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

“Θα κάνουμε όσους ελέγχους χρειαστεί, προκειμένου να συμβάλλουμε στοχευμένα στην αποτελεσματική προστασία των πολιτών και της Αττικής μας και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους αλλά και τις λιμενικές αρχές του Πειραιά για την αμέριστη βοήθεια  και στήριξη στην προσπάθεια μας”.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία διάθεσης των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Σκοπός είναι να δοθούν όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, τόνισε η κ. Loonela…. Περισσότερα »

Κορωνοϊός: 269 νέες λοιμώξεις και 2 ακόμη θάνατοιΚορωνοϊός: 269 νέες λοιμώξεις και 2 ακόμη θάνατοι

Από τα σημερινά κρούσματα, τα 49 είναι εισαγόμενα, τα 98 από την Αττική και τα 70 από τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Με όλους τους μαθητές θα λειτουργήσουν τα σχολείαΜε όλους τους μαθητές θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Για πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, έπειτα από σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων…. Περισσότερα »

14 κρούσματα κορωνοϊού σε προσωπικό του ΑΧΕΠΑ14 κρούσματα κορωνοϊού σε προσωπικό του ΑΧΕΠΑ

Το νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα περιστατικά CoViD-19 μέχρι τις 21 του μήνα, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης…. Περισσότερα »

COVID-19 και νευρικό σύστημαVideo – COVID-19 και νευρικό σύστημα

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείομας εξηγεί πως επηρεάζει ο COVID-19 … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο