Τζόναθαν Φράνζεν επιστρέφει με τριλογίαΤον ερχόμενο Μάιο πρόκειται να κυκλοφορήσει το έκτο μυθιστόρημα του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Τζόναθαν Φράνζεν, το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα είναι το τελευταίο του, όπως διατεινόταν ο ίδιος στο παρελθόν, αφού αποτελεί το πρώτο μέρος μίας τριλογίας.

Το Crossroads: A Novel: A Key to All Mythologies, Volume 1 αφηγείται την ιστορία της δυσλειτουργικής οικογένειας Χίλντεμπραντ, όπου ο πατέρας Ρας θέλει να διαλύσει τον δυστυχισμένο γάμο του, όμως το ίδιο θέλει και η ασταθής σύζυγός του, Μάριον. Το έργο του περιγράφεται ως «μια σαρωτική έρευνα των ανθρώπινων μυθολογιών, καθώς η οικογένεια Χίλντεμπραντ διανύει τις πολιτικές, πνευματικές και κοινωνικές ανακατατάξεις των τελευταίων 50 ετών».

Σημειώνεται ότι ο Φράνζεν είχε δηλώσει πριν από δύο χρόνια στους New York Times ότι το έκτο του μυθιστόρημα θα ήταν μάλλον το τελευταίο του, εξηγώντας ότι «δεν ξέρω αν κανείς πραγματικά έχει περισσότερα από έξι μυθιστορήματα μέσα του». Όμως μάλλον έκανε λάθος.

Τα βιβλία του Τζόναθαν Φράνζεν κυκλοφορούν στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο