Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ταξιδεύει τις δράσεις του στη Μυτιλήνη


Σειρά καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων (εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσειακές εικονικές εφαρμογές και θεατρικές παραστάσεις) σχεδιάζουν και πρόκειται να υλοποιήσουν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ο Δήμος της Μυτιλήνης. Η συνεργασία οριστικοποιήθηκε με την υπογραφή σχετικού μνημονίου.

Οι δράσεις προγραμματίζονται στο πλαίσιο του γενικότερου στόχου που έχει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σχετικά με την ανάπτυξη και βελτίωση της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας στην Ελλάδα.

Για το πρόγραμμα, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ΙΜΕ και το δυναμικό του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Από την άλλη, η Λέσβος διακρίνεται για τη μεγάλη πνευματική και πολιτιστική παράδοση έχοντας αναδείξει μερικές από τις σημαντικότερες μορφές του τόπου στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών από την αρχαιότητα έως σήμερα (Σαπφώ, Ελύτης, Βενέζης, Μυριβήλης, Θεόφιλος…) και αποτελεί κομμάτι του μικρασιατικού Πολιτισμού ως πρωτεύουσα της Αιολίδας. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μυτιλήνης έχει διακριθεί για τις πολυποίκιλες πολιτιστικές του δραστηριότητες στο Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο και στη Δημοτική Πινακοθήκη, αλλά και για τη διαφύλαξη και παρουσίαση των 86 έργων του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου στο Μουσείο Θεόφιλου, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως κινητά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη για το ΙΜΕ από την Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και για τον Δήμο Μυτιλήνης από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη.

Η πρώτη δράση αφορά στην εγκατάσταση του Εικονικού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ο οποίος αξιοποιείται από το ΙΜΕ για να μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Διόρθωση: Μπέττυ Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο