Το εγκώμιο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τον Στίβεν Κινγκ που… εξαφανίστηκεΈνα ακόμα επεισόδιο προστέθηκε στη διαμάχη της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με την κοινότητα των διεμφυλικών γυναικών, με την εμπλοκή αυτή τη φορά και ενός άλλου διάσημου συγγραφέα: του Στίβεν Κινγκ.

Την Κυριακή η Ρόουλινγκ σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρθηκε σε μία φράση της φεμινίστριας συγγραφέως Άντρεα Ντβόρκιν, σχολιάζοντας: «Δεν είναι μίσος να μιλούν οι γυναίκες για τις δικές τους εμπειρίες, ούτε τους αξίζει να ταπεινωθούν γι’ αυτό». Ο Στίβεν Κινγκ αναμετέδωσε (retweet) την ανάρτησή της στους δικούς του ακολούθους και η Ρόουλινγκ έπλεξε στη συνέχεια το εγκώμιό του: «Πάντα θαύμαζα τον Στίβεν Κινγκ, όμως σήμερα η αγάπη μου έφτασε σε νέα ύψη. Είναι πολύ πιο εύκολο για τους άντρες να ξεχνούν τις ανησυχίες των γυναικών, ή να τις χλευάζουν, και δεν θα ξεχάσω ποτέ τους άντρες που αντέδρασαν όταν δε χρειαζόταν να το κάνουν. Σ’ ευχαριστώ, Στίβεν».

Όταν όμως λίγο αργότερα ένας ακόλουθος του Κινγκ τού ζήτησε να πάρει θέση σχετικά με πρόσφατα σχόλια της Ρόουλινγκ που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τις τρανς γυναίκες, ο συγγραφέας ξεκαθάρισε τη θέση του: «Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες».

Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στη συγγραφέα του «Χάρι Πότερ», η οποία σύντομα απέσυρε την εγκωμιαστική της ανάρτηση για τον Στίβεν Κινγκ, χωρίς περαιτέρω σχόλια.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο