Το ΦΕΚ για τα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών – Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Το ΦΕΚ για τα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών – Τι ισχύει για τις εκκλησίες

[ad_1]

Το ΦΕΚ για τα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών – Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Συμφωνούν Ιερα Σύνοδος και κυβέρνηση στον τρόπο με τον οποίον θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατα τις ημέρες των εορτών σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αλλά και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε σήμερα.

Σύμφωνα με τιςαποφάσεις: 

 Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021  και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους  χώρους.
 
 Σχετικά  με το «ρεβεγιόν», υιοθετείται η πρόταση των ειδικών να εορτασθούν τα Χριστούγεννα με μία ακόμα οικογένεια. 
ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020 και 1.1.2021  

Ωστόσο, όπως  τόνισε ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι φετινές γιορτές πρέπει να γίνουν παρέα μόνο με τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Εξήγησε ότι οι αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. «Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας τόνισε ο καθηγητής»  και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια. 

 Νωρίτερα ο κ.Πέτσας μιλώντας στον Real fm τόνισε ότι αναφορικά με τις εκκλησίες, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο σε καλό κλίμα. .

«Αντιλαμβάνομαι ότι η Επιτροπή κινείται στην κατεύθυνση, αντί για δύο ημέρες, να έχουμε τρεις ημέρες ανοιχτές τις εκκλησίες. Δηλαδή, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα, με τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν οι εκκλησίες να έχουν διπλή Λειτουργία, κάτι που γινόταν και στο παρελθόν», σημείωσε.

 [ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις