Το φθινόπωρο στα ελληνικά το βραβευμένο βιβλίο «Τρεις γυναίκες» της Lisa TaddeoΤο βιβλίο της Lisa Taddeo με τίτλο Τρεις γυναίκες, που τιμήθηκε με το βραβείο Non-Fiction Narrative Book of the Year των φετινών British Book Awards, θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το φθινόπωρο σε μετάφραση της Κλαίρης Παπαμιχαήλ.

Η Lisa Taddeo είναι Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η οποία έχει τιμηθεί δύο φορές με το λογοτεχνικό βραβείο Pushcart Prize για διηγήματά της. Το βιβλίο της Τρεις γυναίκες εκδόθηκε το 2019 και έγινε νούμερο 1 μπεστ σέλερ των New York Times. Πρόκειται για μια συναρπαστική εξερεύνηση της γυναικείας σεξουαλικότητας και επιθυμίας μέσα από τη ζωή τριών διαφορετικών γυναικών, με τις οποίες η συγγραφέας συμπορεύτηκε για ένα διάστημα οκτώ ετών, παρατηρώντας και καταγράφοντας την ερωτική τους ζωή: της Λίνα, μιας μητέρας από την Ιντιάνα, της Μάγκι, μιας δεκαεπτάχρονης μαθήτριας από τη Βόρεια Ντακότα, και της Σλόαν, μιας επιτυχημένης ιδιοκτήτριας εστιατορίου από τις Βορειοανατολικές πολιτείες, της οποίας ο άνδρας απολαμβάνει να την παρακολουθεί να κάνει σεξ με άλλους άνδρες και γυναίκες. Παρότι ο αρχικός σχεδιασμός του βιβλίου ξεκίνησε πολύ πριν από το κίνημα #MeToo, συχνά στις σελίδες του υπογραμμίζονται στερεοτυπικές συμπεριφορές μισογυνισμού, σεξισμού και διακρίσεων.

Το βιβλίο, για το οποίο έχει προγραμματιστεί ήδη τηλεοπτική μεταφορά από το Showtime, θέτει ως κεντρικό στόχο να ωθήσει τους αναγνώστες να είναι λιγότερο επικριτικοί. Στην εποχή που η τεχνολογία έχει διαμορφώσει μια νέα γλώσσα επικοινωνίας στη σεξουαλικότητά μας, η Taddeo επιχειρεί μέσα από μια δημοσιογραφική καταγραφή της ερωτικής ζωής τριών γυναικών να κάνει έναν ειλικρινή και διαφανή απολογισμό, καταγράφοντας το οικογενειακό και σεξουαλικό τους ιστορικό, καθώς και τα κίνητρα και τις ανασφάλειές τους.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο