Τριφυλία: Η Εκτελεστική Επιτροπή ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τη στάση ΛεβεντάκηΚαταδικάζει την απαράδεκτη, όπως αναφέρει, στάση του Δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Τονίζει ότι μίλησε με εξόχως προσβλητικά, υποτιμητικά και απαξιωτικά λόγια για τους μηχανικούς που εργάζονται στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας. Σημειώνει ότι το συγκεκριμένο ήταν μόνο ένα από τα αναρίθμητα περιστατικά που ο δήμαρχος δείχνει απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου και τον καλεί να ανακαλέσει.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές καταγγελίες του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, καθώς και του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων ανωτάτων Σχολών (Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ), καταδικάζει την απαράδεκτη στάση του δημάρχου Τριφυλίας, κ. Λεβεντάκη, ο οποίος στις 5.5.2020 σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό μίλησε με εξόχως προσβλητικά, υποτιμητικά και απαξιωτικά λόγια για τους μηχανικούς που εργάζονται στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας.
Και, δυστυχώς, το παραπάνω ήταν ένα μόνο από τα αναρίθμητα περιστατικά, κατά τα οποία ο δήμαρχος επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου, κατασυκοφαντώντας και υποβαθμίζοντας το έργο τους χωρίς καμία νομική ή υπηρεσιακή τεκμηρίωση. Αν ο δήμαρχος δεν είναι ικανοποιημένος από την εργασία των δημοτικών υπαλλήλων, προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία συγκεκριμένες ενέργειες, στις οποίες μπορεί και οφείλει να καταφύγει. Προσβολές, απειλές και εκφοβισμοί είναι ενέργειες απαράδεκτες για έναν αιρετό και δεν συμβάλλουν καθόλου στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τον δήμαρχο να ανακαλέσει άμεσα όλους τους χαρακτηρισμούς που έχει απευθύνει, κατά καιρούς, προς τους δημοτικούς υπαλλήλους και στο εξής να συμπεριφέρεται απέναντί τους με το σεβασμό και την εκτίμηση που τους αρμόζει».

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο